Με λαμπρότητα και την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης & Περιθεωρίου εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Κυριακής στην Μύκη 6-7 Iουλίου 2018.
Με την παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Κυριακής μία από τους δύο Αγίους που είναι αφιερωμένο το Ιερό Παρεκκλήσιο της Μύκης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκκλησιασμοί σε Ι.Ν. στα Πομακοχώρια 2018», που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία και πρόσκληση των «αναδόχων» συλλόγων, που είναι τα σωματεία Αστυνομικών της Ξάνθης (Ένωση Αποστράτων – Διεθνή Ένωση Τ.Δ. Ξάνθης).
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή της εορτής (6/7) με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού, μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος. Ο Σεβασμιότατος στο κήρυγμα του, έκανε μία αναδρομή στην μεγαλομάρτυρα Αγία Κυριακή και την συμμετοχή της γυναίκας στην δημιουργία της οικογένειας και συνεχάρη τους συλλόγους των αστυνομικών οι οποίοι σε κάθε εορτασμό παρουσιάζουν ομορφότερο το παρεκκλήσιο διαβάζοντας την επιγραφή που βρίσκεται μπροστά στο παρεκκλήσιο. Άλλη μία επιγραφή προς τιμή του Συνεταιρισμού Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, υπήρχε για την δωρεά στην εκκλησία για εργασίες καλλωπισμού και συντήρησης που αποδεικνύει τον διπλό ρόλο του Συνεταιρισμού ότι εκτός από την εξυπηρέτηση των συναδέλφων μπορεί και βοηθά προσπάθειες Σωματείων και Ενώσεων συναδέλφων τους , όπου και όταν επιβάλλεται αναδεικνύοντας έτσι και το κοινωνικό του πρόσωπο – ρόλο σε ευαίσθητες περιοχές της χώρας μας.
Τίμησαν με την παρουσία τους τον εορτασμό, ο Υποδιευθυντής της Δ.Α. Ξάνθης κ. Πασχάλης Γιώρης, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Ξάνθης, Μπατζάκης Κυριάκος ο οποίος ανήμερα της εορτής ήταν στο ψαλτήρι, ενώ την παραμονή έψαλε ο συνάδελφος Γιάννης Γίδαρης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ξάνθης κ.κ. Χρήστος Ιωαννίδης – Δημήτρης Δετσαρίδης αντίστοιχα, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Εν Αποστρατεία Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, κ. Ηλίας Βασιλάκης με τον Δ/ντή των καταστημάτων τηλεφωνίας και ενέργειας «Δίκτυο» – Θεσσαλονίκης κ. ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ Γεώργιο, εκπρόσωπος και μέλη του Παραρτήματος της Ένωσης Αξιωματικών Στρατού, στρατιωτικοί από γειτονική Μονάδα και σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών με επικεφαλής τον πρόεδρο του Θεοφάνη Καραμπιπέρη.
Την επόμενη Σάββατο (7/7) το πρωί, πραγματοποιήθηκε η Εορταστική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, από τον πατέρα Σπάρταλη Γεώργιο.
Μετά το πέρας του εσπερινού αλλά και της Θείας Λειτουργίας, στον αύλιο χώρο του Ναού (την παραμονή) προσφέρθηκαν εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες των συνταξιούχων αστυνομικών, όπως και ανήμερα της εορτής προσφέρθηκαν εδέσματα και καφές σε καφενείο του χωριού, ενώ αρκετοί πιστοί όπως και ο Σεβασμιότατος είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το χωριό και να πιούν τον απογευματινό τους καφέ.
Στο εκκλησίασμα παρευρέθησαν συνολικά πάνω από 120 άτομα την παραμονή και περί τους 40 ανήμερα το πρωί ως επί το πλείστον συνάδελφοι μετά των οικογενειών τους αλλά και Ξανθιωτών πιστών που ήρθαν στην Μύκη είτε με τα δικά τους ΙΧ είτε με λεωφορείο του τουριστικού γραφείου ΤΟΝΙΑΣ Travel (παραμονή), που το διέθεσε δωρεάν.
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όσους και όσες προσήλθαν και επιπλέον τις γυναίκες των συναδέλφων συνταξιούχων αστυνομικών που συνέβαλαν, στην επιτυχία της εκδήλωσης. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το τουριστικό γραφείο ΤΟΝΙΑΣ Travel, που διέθεσε δωρεάν ένα λεωφορείο για την μεταφορά των πιστών.
Γράφει ο Γραμματέας της Ένωσης Αποστράτων Κων/νος Δεληγιαννόπουλος που είχε και την επιμέλεια των φωτογραφιών.
Προηγούμενο άρθροΘλίψη στην οικογένεια της Ι.Ρ.Α. για την απώλεια του Κατσαρόπουλου Γεωργίου
Επόμενο άρθροΟδοιπορικό –προσκύνημα της Τ.Δ. Ι.Ρ.Α. Χανίων στο Άγιο Όρος Χαλκιδικής