Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων (Καλαμπάκα) κυρός Σεραφείμ Κύριο

moutzourisΕπιμέλεια άρθρου: Σωτήριος Αθαν. Μουντζούρης
Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ (από το Φανάρι Καρδίτσης καταγόμενος).
Ο μακαριστός πλέον Επίσκοπος είχε εισαχθεί χθες βράδυ στο Νοσοκομείο με βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που οδήγησε στον θάνατο σήμερα το απόγευμα (18-03-2017).
Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί
στην Καλαμπάκα, ο δε ενταφιασμός του στην Ι.Μ. Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας.
Διατηρούμε ζωηρώς την ανάμνηση του μακαριστού Επισκόπου και Μητροπολίτου, ως Πρωτοσυγγέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος, τότε, όταν μαθητούδια στο Φανάρι είχε αναλάβει την κατήχηση των Γυμνασιοπαίδων που εγένετο στο οίκημα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου, σε τακτές ημερομηνίες κάθε εβδομάδα. Από τις ισχυρές προσωπικότητες της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, επιτέλεσε σπουδαίο ποιμαντικό και εκκλησιαστικό εν γένει έργο στην νέα του Μητρόπολη, μετά την αποκατάστασή του το 1992.Αγαπούσε πολύ την ιδιαίτερη πατρίδα του το Φανάρι, το οποίο επισκέπτονταν συχνά και έζησε μετά την απομάκρυνσή του-την ταραγμένη εκκλησιαστικά εποχή εκείνη- από την Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών (έτος 1974).
Με δικές του ενέργειες και με την οικονομική του συμβολή ανακαινίσθηκε ο ιερός χώρος του τόπου μαρτυρίου του Αγίου Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου του Θαυματουργού (το όνομα του οποίου έφερε), στο Φανάρι. Εμερίμνησε για την έκδοση του βίου του Αγίου σε έντυπα και συμμετείχε πάντοτε στις θρησκευτικές και άλλες εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Σεραφείμ, τόσο στο Φανάρι, όσον και στην πόλη της Καρδίτσας.
Αιωνία του η μνήμη, την ευχή του να έχουμε.
Νεότερα για την εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κυρού Σεραφείμ.
Όπως έκανε γνωστό η Μητρόπολη, η επαρχία της Καλαμπάκας βρίσκεται από σήμερα 18-03-2017, σε τριήμερο πένθος .
Το σεπτό σκήνωμα του εκλιπόντος ιεράρχη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ναό, από την Κυριακή το πρωί, ενώ μετά την εξόδιο ακολουθία (Δευτέρα 1.00 μ.μ.), στην οποία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, θα ταφεί στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων".
Στην φωτό, με την Γερόντισσα της Ι.Μ. Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας, όπου θα ενταφιασθεί ο Μακαριστός Επίσκοπος-Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων.