Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ I.P.A. ΞΑΝΘΗΣ

smolia2Ξεκίνησαν οι συναντήσεις γνωριμίας Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης – Σμόλιαν και ΙΡΑ.
Στο Σμόλιαν της Βουλγαρίας βρέθηκαν την Κυριακή το πρωί 2-7-2017 αντιπροσωπείες της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης και της Τοπικής Διοίκησης Ξάνθης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών μετά από πρόσκληση του Τμήματος Σμόλιαν της
Εθνικής Ένωσης Ασφαλείας Βουλγαρίας.
Τα δύο σωματεία εκπροσώπησαν για τους απόστρατους ο πρόεδρος, ο Γεν. Γραμματέας και ο Οργανωτικός Γραμματέας κ.κ. Θεοφάνης Καραμπιπέρης, Κων/νος Δεληγιαννόπουλος και Αθανάσιος Μαυρίδης και για την ΙΡΑ ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος κ.κ. Χρήστος Ιωαννίδης, Δημήτριος Δετσαρίδης.
Δύο μέλη του Δ.Σ. μας περίμεναν στο συνοριακό φυλάκιο του Αγίου Κων/νου και μας συνόδευσαν μέχρι το Σμόλιαν, όπου στην νέα εκκλησία του Αγίου Βησσαρίωνα μας περίμενε σύσσωμο το Δ.Σ. με επικεφαλής τον πρόεδρο του Πέταρ Βελίτσκοφ. Μετά το ολιγόλεπτο προσκύνημα στον Ναό ξεκίνησε το smolia3πρόγραμμα γνωριμίας – συζητήσεων, η ανταλλαγή υπομνημάτων με τους σκοπούς και τις δραστηριότητες των Ενώσεων – Συλλόγων και την αμοιβαία συνεργασία.
Κατά την διάρκεια του γεύματος στη ταβέρνα Ribkata που βρίσκεται σε ειδυλλιακό τοπίο κοντά σε τεχνητή λίμνη δόθηκαν τα αναμνηστικά της πρώτης αυτής συνάντησης.
Δόθηκε ανάλογη ανοικτή πρόσκληση να έρθουν στην Ξάνθη σε ανταπόδοση της πρώτης αυτής συνάντησης. Προσκληθήκαμε για τις 22 Οκτωβρίου στην Εθνική επέτειο του Σμόλιαν κατά την απελευθέρωση τους από τους Τούρκους, ενώ από το μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνο της ΙΡΑ Σμόλιαν Ραντόι Καραιβάνοφ δόθηκαν προσκλήσεις για τα εγκαίνια των γραφείων του ΙΡΑ Σμόλιαν και για το ετήσιο Συνέδριο του ΙΡΑ Βουλγαρίας.
Παρών και ο Αντιδήμαρχος Σμόλιαν Κιρίλ Χατζηχρίστεφ ο οποίος ήταν Αστυνομικός Διευθυντής μέχρι το 2014 στην περιοχή του Σμόλιαν, έχει διατελέσει Υφυπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης της Βουλγαρίας και έχει την θέση του αντιπροέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Τέλος να ευχαριστήσουμε την δημοσιογράφο Εβελίνα Αθανάσοβα η οποία είχε αναλάβει τον ρόλο της διερμηνέας τον οποίο εκτέλεσε άψογα.