Με απροσδόκητα μεγάλη επιτυχία, διεξήχθη η από κοινού Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (i.p.a.) Τοπική Διοίκηση Νομού Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Αστυνομικών Εν Αποστρατεία Νομού Θεσσαλονίκης, στις 19-01-2012 σε πολυτελή αίθουσα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος PORTO PALACE στην Θεσσαλονίκη. Στην Γενική Συνέλευση συμμετείχαν περισσότεροι από τριακόσιοι (300) συνάδελφοι, μέλη και των δύο Ενώσεων.

Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε ΟΜΟΦΩΝΑ ως Προεδρείο τους: ΒΑΣΙΛΑΚΗ Ηλία – Πρόεδρο και ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ Βασίλειο – Γραμματέα. Η Γενική Συνέλευση άρχισε με σύντομο χαιρετισμό των δύο Προέδρων των Ενώσεων, του κ. ΖΑΧΑΡΑΚΗ Σωτηρίου για την Ένωση Αποστράτων και του κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗ Ηλία για την Διεθνή Ένωση. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης και 1-ο Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Θεσσαλονίκης κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Γεώργιο. Μετά τους χαιρετισμούς, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων κ. ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ Σωτήριος, ο οποίος παρουσίασε το έργο της Ένωσης Αποστράτων για την περασμένη χρονιά. Το Σώμα της Γ.Σ. ΟΜΟΦΩΝΑ επικύρωσε τα πεπραγμένα και χειροκρότησε θερμά στο τέλος της ομιλίας του Προέδρου. Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Ηλίας, ο οποίος παρουσίασε το έργο της Διεθνούς Ένωσης όσον αφορά τα οικονομικό και διοικητικό ετήσιο απολογισμό, αλλά και την έγκριση του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας της Τοπικής Διοίκησης i.p.a. Θεσσαλονίκης. Η αντίδραση από το Σώμα της Γ.Σ. ήταν η ίδια. Δηλαδή, όχι μόνο ενέκρινε τα πεπραγμένα και τον Εσωτερικό Κανονισμό, αλλά χειροκρότησε με θέρμη στο τέλος της ομιλίας.

Ακολούθως ο λόγος δόθηκε στον νομικό σύμβουλο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Δικηγόρο κ. ΜΙΣΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη, ο οποίος ανέλυσε και κατέθεσε σκέψεις και προτάσεις όσον αφορά περικοπές δώρων για όσους είναι κάτω των 60 ετών, ΛΑΦΚΑ, πρόσφατες περικοπές 20 και 40%, Β.Ε.Α. και Εφάπαξ. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να αναθέσει την περαιτέρω έρευνα των θεμάτων και τα μέλη θα ενημερωθούν για όποιες Διοικητικές ή Δικαστικές ενέργειες αποφασισθούν. Από αρκετά μέλη τέθηκαν διάφορα ερωτήματα, στα οποία απάντησε ο νομικός σύμβουλος. Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης, των ερωτήσεων και των απαντήσεων του νομικού συμβούλου, ο λόγος δόθηκε στα μέλη, ΠΟΥΡΝΑΡΑ Βασίλειο, ΤΕΚΕΡΛΕΚΗ Κων/νο και ΤΣΑΓΚΑΛΙΔΗ Ιάκωβο – Αντιπρόεδρο της i.p.a. Θεσσαλονίκης.

Η Γενική Συνέλευση άρχισε, διεξήχθη και έκλεισε σε φιλικό κλίμα. Ήταν η πρώτη φορά που δύο μεγάλοι Σύλλογοι, διεξήγαγαν από κοινού μία Γενική Συνέλευση. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία και όλοι οι συνάδελφοι, απαίτησαν την διενέργεια από κοινού Γενικής Συνέλευσης και την επόμενη φορά.

Προηγούμενο άρθροΤο Προεδρείο στο νέο Ταμείο ΤΕΑΕΤΔΕΑ
Επόμενο άρθροΑίτηση εγγραφής στην Ι.Ρ.Α.