Στην Καλαμάτα και από της 20 έως 24 Ιουνίου 2012 πραγματοποιήθηκε η Κορυφαία εκδήλωση της χρονιάς!
Με περισσότερους από 230 συμμετέχοντες από την Ελλάδα και 14 ακόμα χώρες ολοκληρώθηκε το 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Elite» της Καλαμάτας.
Την τοπική διοίκηση Σάμου εκπροσώπησε ο πρόεδρος κ. Αβραμίδης Γεώργιος, ο οποίος δήλωσε! πως, το μήνυμα του συνεδρίου είναι ότι κάποια πράγματα η κρίση της άγονης πολιτικής δε μπορεί να τα αγγίξει και ο εθελοντισμός των Αστυνομικών στην Κοινωνία έρχεται να καλύψει τις ελλείψεις της Πολιτείας.
Την κήρυξη έναρξης των εργασιών έκανε ο παγκόσμιος γενικός γραμματέας Γιώργος Κατσαρόπουλος, ο οποίος θα είναι υποψήφιος για παγκόσμιος πρόεδρος στις εκλογές που θα γίνουν στο Ισραήλ, την επόμενη χρονιά και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία για το μεγαλύτερο αξίωμα της Ι.Ρ.Α.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο πρόεδρος της τοπικής διοίκησης Γιάννης Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος του εθνικού τμήματος Γιάννης Καραπατάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης Παν. Νίκας και Στ. Αναστασόπουλος αντίστοιχα, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου Ηλίας Γεωργόπουλος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος, ο αερολιμενάρχης Δ. Μανδηλάρης και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας Γ. Χριστόπουλος.
Μεταξύ άλλων παρέστησαν , ο προϊστάμενος της θρησκευτικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος, ο αντιδήμαρχος Σερρών και πρόεδρος Τ.Δ  Παντελής Χράπας, ο πρόεδρος της Τ.Δ Θεσσαλονίκης Ηλίας Βασιλάκης, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας ταξίαρχος Β. Γεωργακόπουλος, ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΞΙΑ Ηλ. Αξιοτόπουλος καθώς επίσης οι πρόεδροι των τοπικών Ενώσεων Αστυνομικών και Λιμενικών, Γ. Αδαμόπουλος και Σ. Καμβύσης αντίστοιχα.

Οι σύνεδροι πραγματοποίησαν εκδρομή στην Αρχαία Μεσσήνη και στο περιθώριο του συνεδρίου, γνώρισαν την Καλαμάτα και επισκέφθηκαν την Πύλο, τη Μεθώνη και τα Ανάκτορα του Νέστορα.
Οι εργασίες του συνεδρίου έκλεισαν με φαντασμαγορική εκδήλωση την τελευταία βραδιά του Συνεδρίου με ζωντανή μουσική και πολλή χορό από συνέδρους και φίλους που βρέθηκαν όλες αυτές της ημέρες στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Σάμος 27-6-2012
Ρεπορτάζ Αβραμίδης Γεώργιος