ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ.
ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.

Τρείς οι Γεωργιανοί δολοφόνοι του διπλού φονικού στα Κομνηνά!
Άλλη μια μεγάλη επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης σε συνεργασία με το κλιμάκιο της Ασφάλειας Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, τρεις τελικά είναι οι αλλοδαποί, (καταγωγής από την Γεωργία) στυγνοί δολοφόνοι του διπλού φονικού στα Κομνηνά Σταυροούπολης.
Οι αστυνομικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες από ένα «γάντι» που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και μόλις πριν λίγο ομολόγησαν το διπλό φονικό και έδωσαν λεπτομέρειες.
. Οι τρεις Γεωργιανοί γνώριζαν ότι οι ηλικιωμένες γυναίκες ήταν εύπορες και μάλιστα ο ένας εξ’ αυτών ήταν γνωστός στο χωριό λόγω της σχέσης που είχε με κάτοικο η μητέρα του.
Οι τρεις δολοφόνοι γνώριζαν επίσης τα κατατόπια και μπήκαν από το παράθυρο στη διώροφη μονοκατοικία των άτυχων γυναικών όπου αφού πρώτα τις λήστεψαν στη συνέχεια τις τραυμάτισαν θανάσιμα χτυπώντας τες με αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι και στο πρόσωπο, διότι φοβήθηκαν ότι θα αναγνωριστούν.
Στις 2.00 το μεσημέρι η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για το έγκλημα και ο αστυνομικός διευθυντής κ.Γκοδοσίδης θα δώσει λεπτομέρειες του άγριου φονικού.
Για χίλια Ευρώ οι τρεις Γεωργιανοί ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ σκότωσαν τις δύο ηλικιωμένες αδελφές στα Κομνηνά της Ξάνθης.
Πρόκειται για ένα 24χρονο, έναν 27χρονο και ένα 38χρονο, κατοίκους Θεσσαλονίκης, ο οποίοι και ομολόγησαν τα εγκλήματά τους, δίνοντας μάλιστα και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πως έφτασαν στο έγκλημα.

Στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στις δύο το μεσημέρι, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ Γιώργος Σαλαμάγκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης Γιώργος Γκοδοσίδης και ο Υπεύθυνος Τύπου της ΓΑΔΑΜΘ Α. Τσιπλάκης, επιβεβαίωσαν τις αποκλειστικές πληροφορίες του Πάνου Παπαδόπουλου στην «Ανοιχτή γραμμή», ότι δηλαδή «ο ένας εκ των δραστών φύλαγε «τσίλιες» έξω από το σπίτι την ώρα που οι δυο πιο «σκληροί’ μέσα σε αυτό κακοποιούσαν τα θύματα για να ομολογήσουν που είχαν κρυμμένα τα λεφτά και τα κοσμήματά τους, αλλά και την αποκλειστική πληροφορία που δώσαμε για την μητέρα του ενός δολοφόνου, «που γνώριζε τα δύο θύματα και την πολύ καλή οικονομική τους κατάσταση» διότι ζει στην Σταυρούπολη, αφού βοηθούσαν τους συγχωριανούς και την εκκλησία στο έργο της. Σημειώνεται ότι οι δύο Γεωργιανοί είχαν άδεια παραμονής, ενώ ο άλλος δεν είχε!!

ΣΕ ΑΣΦΥΞΙΑ ΟΦΕΊΛΕΤΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥΣ !
Όπως είπε και ο αστυνομικός διευθυντής κ.Γκοδοσίδης απαντώντας στα ερωτήματα των δημοσιογράφων, ο θάνατός των δύο άτυχων γυναικών προήλθε κυρίως από ασφυξία, καθώς δέθηκαν και φιμώθηκαν ενώ προηγουμένως τις χτύπησαν άσχημα για να αποσπάσουν χρήματα και τιμαλφή. Οι δράστες με το που το που πήραν τα 1000 Ευρώ, έφυγαν κατευθείαν για την Θεσσαλονίκη όπου ωστόσο εντοπίστηκαν τάχιστα και συνελλήφθηκαν, ομολογώντας το έγκλημά τους.
Ο εντοπισμός τους προήλθε από τα αποτυπώματα του ενός δράστη και διάφορα άλλα πειστήρια, ενώ έγινε έρευνα και στο σπίτι τους παρουσία δικαστικού όπου βρέθηκε και ένα μέρος του ποσού.
……
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εξιχνιάσθηκε άμεσα η ανθρωποκτονία των δύο
(2) ηλικιωμένων γυναικών σε χωριό της Ξάνθης
Εξιχνιάσθηκε άμεσα, από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης και το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η ανθρωποκτονία των δύο ηλικιωμένων ημεδαπών γυναικών, η οποία διαπράχθηκε τις βραδινές ώρες χθες (9/10.01.2013), σε χωριό της Ξάνθης (σχετικό το από 10.01.2013 Δελτίο τύπου μας).
Δράστες της ανθρωποκτονίας είναι τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 24, 27 και 38 ετών οι οποίοι εντοπίστηκαν την Πέμπτη (10.01.2013) το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και συνελήφθησαν. Επιπλέον, εξεταζόμενοι ομολόγησαν τις πράξεις τους.
Η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων και εμπεριστατωμένης έρευνας στο χώρο και στην ευρύτερη περιοχή διάπραξης του εγκλήματος, με τη συμμετοχή εξειδικευμένου προσωπικού και αστυνομικού σκύλου.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις δράστες, έχοντας ως κίνητρο τη ληστεία, μετέβησαν στην οικία των ηλικιωμένων γυναικών, όπου οι δύο εξ αυτών εισήλθαν στο εσωτερικό της, ενώ ο τρίτος παρέμεινε για να επιτηρεί το χώρο εξωτερικά.
Οι δράστες για να εξαναγκάσουν τις δυο γυναίκες να τους παραδώσουν χρήματα ή τιμαλφή τις χτύπησαν σε διάφορα μέρη του σώματός τους και στη συνέχεια τις έδεσαν και τις φίμωσαν. Αφού αφαίρεσαν τελικά το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ περίπου, τράπηκαν σε φυγή.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι των δραστών, αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος από το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό.
Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της ληστείας, θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.