ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Τοπική Διοίκηση Ι.Ρ.Α Σάμου
Βαθύ Σάμου Σάμοςκιν. 6972862103 E-mail : avramidisg@yahoo.gr
Δελτίο τύπου Αριθ. Πρωτ. 3
Σάμος 5 Φεβρουαρίου 2013
Προς: Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ, Μ.Μ.Ε, ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, Εκπρόσωπο Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, πρώην πρόεδρο Εθνικού Τμήματος Ι.Ρ.Α κ. Χρήστο ΚΟΝΤΑΚΟ, πρόεδρο Τ.Δ Θεσσαλονίκης κ. Ηλία ΒΑΣΙΛΑΚΗ, περιοδικό ΔΥΝΑΜΗ, ipathessaloniki.gr, πρόεδρο Τ.Δ Χανίων κ. Ιωάννη ΠΕΡΑΚΗ.
Κοινοποίηση: Όλες τις Τοπικές Διοικήσεις I.P.A. Χώρας, Παγκόσμιο πρόεδρο Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ΙΡΑ.

Θέμα: Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου. Συγχαρητήρια στους συναδέλφους μας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών που κατάφεραν άλλο ένα χτύπημα κατά της εμπορίας ναρκωτικών στη Σάμο.
Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου και ταυτόχρονα πλήγμα στα κυκλώματα των εμπόρων ναρκωτικών κατάφερε να πετύχει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σάμου εξαρθρώνοντας στης 12-11-2012 και 06-11-2012, τρεις -3- εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη της οποίας εισήγαγαν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου. Μετά από πολύμηνη μεθοδική Αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με δομημένη, διαρκή δράση καθώς και διακριτούς ρόλους, με αποκλειστικό σκοπό την εμπορία, διακίνηση και διάθεση ναρκωτικών ουσιών και ειδικότερα κάνναβης. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος -78- συνολικά ατόμων, μεταξύ των οποίων και άτομα έγκλειστοι σε διάφορα καταστήματα κράτησης της Χώρας. Τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες από διάφορες περιοχές της Αττικής, καθοδηγούμενα από τους αρχηγούς τους και τα εμπορεύονταν στην Σάμο. Στα πλαίσια της Αστυνομικής έρευνας εξετάζονται οι διασυνδέσεις των εγκληματικών ομάδων, το εύρος των δραστηριοτήτων τους, καθώς και το χρονικό διάστημα που ενέχεται στη διακίνηση, διάθεση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων σε νομότυπες έρευνες, περίπου 6,5 κιλά κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 4.800 ευρώ αλλά και πλήθος άλλων αντικειμένων που συσχετιζόταν με την εγκληματική δράση των ομάδων (οχήματα, κινητά τηλέφωνα, Η/Υ, εκρηκτικές ύλες κ.α.)

Συγχαρητήρια στους συναδέλφους μας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών που δίχως επαρκή προσωπικό και τα απαραίτητα μέσα οι συνάδερφοί μας Αστυνομικοί, καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες κάτω από αντίξοες συνθήκες και κάτω από τις μειώσεις του μισθού τους, υπερβάλουν εαυτούς τους και έχουν αυτές της σημαντικές επιτυχίες λαμβάνοντας τα εύσημα από όλους τους πολίτες του Νησιού που γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου είναι μέρα νύχτα στο καθήκον για την διαφύλαξη των αγαθών τους.
SERVO PER AMIKEKO ΥΠΗΡΕΤΩ ΔΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ
Για το Δ.Σ της Τ.Δ Ι.Ρ.Α Σάμου – Ο πρόεδρος Γεώργιος Αβραμίδης