Θεσσαλονίκη 13-03-2013
Επιμέλεια φωτορεπορτάζ ΒΑΣΙΛΑΚΗ Ηλία (με απόφαση για κατ΄εξαίρεση δημοσίευση)
Eπιπλέον φωτογραφίες και από τον ΧΑΡΠΑΝΤΙΔΗ Γεώργιο.

Απίστευτη σε όγκο (πάνω από 7.000) και σε παλμό, ήταν η σημερινή συγκέντρωση των Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που έγινε στην Θεσσαλονίκη σήμερα 13-03-2013 και ώρα 13.00 στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Το κέντρο της πόλεως παρέλυσε, καθώς η Τροχαία Θεσσαλονίκης αναγκάστηκε για περισσότερες από 4 ώρες να διακόψει παντελώς την κυκλοφορία σε κεντρικές οδούς όπως η Εγνατία, η Τσιμισκή, η Αγίου Δημητρίου κ.α.

Από τον κεντρικό ομιλητή, αναλύθηκε εκτενώς η σημερινή δυσχερής οικονομική θέση στην οποία περιήλθαν οι συνταξιούχοι Στρατού και Αστυνομίας μετά και την εφαρμογή των τελευταίων μέτρων του Μνημονίου 3. Ακολούθως χαιρετισμό απήυθηνε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών ε.α. Νομού Θεσσαλονίκης κ. ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ Σωτήριος, καθώς και οι Πρόεδροι των άλλων Ενώσεων. Διαβάστηκαν μηνύματα στήριξης, μεταξύ των οποίων και του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Σάμου, το οποίο υπογραφόταν από τον Πρόεδρο κ. ΣΑΚΕΡΛΗ Γεώργιο και τον Γραμματέα κ. ΑΒΡΑΜΙΔΗ Γεώργιο. Στην συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμή των πεσόντων Στρατιωτικών και Αστυνομικών και εψάλλει ο Εθνικός Ύμνος.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με κατάληξη το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης όπου επεδόθη ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Υπουργό και όλοι οι συγκεντρωθέντες, τραγόυδησαν τον ύμνο Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα, προκαλώντας ρίγη συγκινήσεως σε όλους.

Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ε.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είχε το πιο πυκνό και ογκώδες μπλοκ στην συγκέντρωση, αφού συγκέντρωσε περισσότερους από 500 συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, πραγματοποιώντας έτσι την δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή μετά την κινητοποίηση των ένστολων πριν 10 χρόνια που έγινε στο Ιβανώφειο Στάδιο Θεσσαλονίκης.

Εκτός από την δυναμική συμμετοχή από την Άρτα ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ Ανδρέας – ΧΑΛΚΙΑΣ Δημήτριος – ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ Ιωάννης – ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Δημήτριος – ΝΑΣΤΟΥΛΗΣ Αναστάσιος κ.λ.π., διακρίναμε γνωστούς φίλους, όπως ο ΔΕΛΛΑΣ Χρήστος και ο ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος από την Πιερία, ο ΚΙΤΣΙΟΣ Σοφοκλής από την Πρέβεζα, ο ΚΙΤΣΙΟΣ Σπύρος από τα Γιάννενα, ο ΧΑΡΠΑΝΤΙΔΗΣ Γεώργιος από την Καβάλα, ο ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ Γιάννης από την Ημαθία, ο ΣΚΡΕΚΑΣ Γεώργιος από τα Τρίκαλα και πολλοί άλλοι.

Η Άρτα για ακόμη μια φορά με ……… δυνατή ομάδα.

Προηγούμενο άρθροΔελτίου Τύπου της Ένωσης Αστυνομικών έ.α. Νομού Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΆρθρο της: Ταχματζίδου Ζωής