Δράμα, 17 Δεκεμβρίου 2013
«Εκδρομή Τ.Δ. Θεσ/νίκης (I.P.A.) στην Ονειρούπολη Δράμας – Φιλικός αγώνας Μπάσκετ στο γήπεδο ΚΡΑΧΤΙΔΗ»
Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 αντιπροσωπεία της Τ.Δ. Δράμας (I.P.A.), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. ΣΚΑΡΛΙΟ Μηνά, τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. ΚΑΛΤΣΑ Αθανάσιο, τον Γ΄ Αντιπρόεδρο κ. ΒΟΥΛΤΣΙΟ Ιωάννη, τον Ταμία κ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ Παύλο και την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα. ΕΓΓΛΕΖΟΥ Μαρία, υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, όπως δικαιολογημένα έχει χαρακτηριστεί η πόλη της Δράμας  (9ος προορισμός σε όλη την Ευρώπη), σαράντα (40) συναδέλφους με τις οικογένειές τους, μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Θεσ/νίκης.

Ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο της «Ονειρούπολης» που βρίσκεται στο Δημοτικό Κήπο στο κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα, επίσκεψη στο σπίτι του Αϊ Βασίλη, στο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, στο σπίτι του Παραμυθιού, στο σπίτι των νέων Τεχνολογιών, στο ατελιέ των ξωτικών για ζωγραφική προσώπου, στο Ταχυδρομείο και το Σταθμαρχείο της Ονειρούπολης κ.α., έκαναν βόλτα με το τρένο στο κέντρο της πόλης, ενώ στην κεντρική σκηνή της Ονειρούπολης εμφανίστηκαν διάφορες παιδικές χορωδίες, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, ενώ δόθηκε και μουσική συναυλία με τη γνωστή τραγουδίστρια Μαντώ το απόγευμα της ιδίας ημέρας. Να υπενθυμίσουμε ότι όλες οι παραπάνω δράσεις προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, αλλά και λίγο πιο δίπλα, στην Πλατεία Ελευθερίας, οι μικροί φίλοι είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, αφού υπάρχουν όλα σχεδόν τα παιχνίδια του καλύτερου «Λούνα Παρκ», όπως Καρουζέλ, Μπαλαρίνα, Ρόδα, Ταψί, Καρφί, Συγκρουόμενα και Πατινάζ στον πάγο, κλπ.

Στα πλαίσια της ως άνω επίσκεψης και περί ώρα 17:00΄ της ιδίας ημέρας, δόθηκε αγώνας φιλίας στο κλειστό Α.Π.Κ. Κραχτίδη Δράμας, μεταξύ των ομάδων μπάσκετ της Ι.P.A. Δράμας και της Ι.P.A. Θεσ/νίκης, με μοναδικό σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων και την ανάπτυξη πνεύματος συναδελφικής αλληλεγγύης, παρουσία εκατό (100) περίπου συναδέλφων και μελών των οικογενειών τους, οι οποίοι χειροκρότησαν τις προσπάθειες των αθλητών συναδέλφων και ανταμείφθηκαν από το όμορφο θέαμα που προσέφεραν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αν. Δ/ντής της Α.Δ. Δράμας Α/Υ΄ κ. ΣΕΡΤΗΣ Αθανάσιος, ο Ταμίας του Εθνικού Τμήματος της Δ.Ε.Α. κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλης, ο A΄ Αντιπρόεδρος της Τ.Δ. Θεσ/νίκης  κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗΣ Χριστόδουλος, ο Γεν. Γραμματέας της Τ.Δ. Καβάλας  κ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Θεμιστοκλής, ο Διοικητής του Α.Τ. Δράμας και Πρόεδρος της Τ.Δ. Δράμας κ. ΣΚΑΡΛΙΟΣ Μηνάς, ο εκπρόσωπος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξανδρος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης κ. ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ Ισαάκ και αρκετοί συνάδελφοι. Το σκορ του αγώνα δεν έχει καμιά σημασία, ωστόσο για την ιστορία νικήτρια ήταν η ομάδα της Τ.Δ. Θεσ/νίκης.
Στα πλαίσια της αθλητικής συνάντησης και πριν από την έναρξη του αγώνα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ως ελάχιστος φόρος τιμής στον αδικοχαμένο συνάδελφό μας Υπαρχιφύλακα ΚΩΣΤΕΝΗ Ηλία, ετών 43, πατέρα ενός ανήλικου τέκνου, που υπηρετούσε στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας και ο οποίος ευρισκόμενος σε διατεταγμένη Υπηρεσία τραυματίστηκε θανάσιμα την 8-12-2013 από πυρά αδίστακτων Αλβανών κακοποιών σε ορεινή περιοχή στο Βροντερό Φλώρινας στις Μικρές Πρέσπες.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Δράμας για τη διάθεση του κλειστού Α.Π.Κ. Κραχτίδη και την ουσιαστική συμβολή του στις δράσεις της ένωσής μας.
Αμέσως μετά τον αγώνα βγήκαμε αναμνηστική φωτογραφία στο σύμβολο κατατεθέν πλέον της πόλης μας, το μπρούτζινο Άγαλμα της Νίκης, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν φέτος ανήμερα της Εθνικής Επετείου, για τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Δράμας.

Είμαστε στη διάθεση όσων Τοπικών Διοικήσεων ανά τη Χώρα επιθυμούν να ενημερωθούν για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις της Ονειρούπολης, οι οποίες θα πρέπει να σημειώσουμε ότι κορυφώνονται τις επόμενες ημέρες των Εορτών των Χριστουγέννων και του νέου Έτους, μέχρι και τα Θεοφάνεια. Σας περιμένουμε στην ωραιότερη πόλη των Χριστουγέννων. Ελάτε και εσείς να ζήσετε το δικό σας παραμύθι.
SERVO PER AMIKECO (Υπηρετώ δια της Φιλίας)
Για το Δ.Σ.    Ο Π ρ ό ε δ ρ ο ς  –   ΣΚΑΡΛΙΟΣ Μηνάς
ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ T.Δ. IPA ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς, στους συναδέλφους της Α.Δ. – Ι.Ρ.Α. Δράμας, για την φιλοξενεία που τύχαμε στην πόλη τους.
Ευχαριστούμε, όλα τα στελέχη του Δ.Σ. της IPA Δράμας, τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Α.Δ. Δράμας, όλους του συντελεστές (διαιτητές-γραμματεία κλπ) καθώς και το Τουριστικό γραφείο CREAZY HOLIDAYS – κ. ΠΕΖΙΚΟΓΛΟΥ Μιχάλη – Αριστοτέλους 10 Θεσσαλονίκη, για την διάθεση ενός τουριστικού λεωφορείου για την μεταφορά της ομάδας.
Ευχαριστούμε επίσης και τον Γ. Γραμματέα της Τ.Δ. IPA Καβάλας κ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ Θεμιστοκλή, καθώς και τους Προέδρους και εκπροσώπους των Τοπικών Σωματείων, αλλά και όλους τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους.
Ιδιαίτερα, θα επιθυμούσαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της I.P.A. Δράμας κ. ΣΚΑΡΛΙΟ Μηνά και τον Ταμία της IPA Δράμας αλλά και προπονητή της ομάδας της Α.Δ. Δρ.αμας κ. ΕΥΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ Παύλο, καθώς ήταν συνεχώς κοντά στην ομάδα και στους εκδρομείς, παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση ώστε η παραμονή στην πόλη της Δράμας να είναι αξέχαστη σε όλους.
Η Τοπική Διοίκηση IPA Θεσσαλονίκης ελπίζει να της δοθεί στο άμεσο μέλλον η ευκαιρία να ανταποδώσει την εξαιρετική φιλοξενεία.
Ο Πρόεδρος – ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Ηλίας             Ο Γ. Γραμματέας ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος


ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ IPA HΡΑΚΛΕΙΟΥ
Θερμά συγχαρητήρια για την όμορφη αυτή εκδήλωση. Συγκίνηση απο την εκδήλωση  τιμής και μνήμης στον αδικοχαμένο συνάδελφο μας. Ο αθλητισμός μας ενώνει και προβάλει αξίες όπως της Ομόνοιας, συμμετοχής, άμιλλας, ισότητας και συνεργασίας, αξίες της ´Ενωσης μας και των μελών της. Και πάλι συγχαρητήρια.
Μανόλης Ζαχαριουδάκης
Ηράκλειο Κρήτης


ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ I.P.A.
Αγαπητέ κ. Πρόεδρε της ΤΔ Δράμας,
Θα ήθελα με τη σειρά μου να εκφράσω στη ΤΔ Δράμας και σε εσένα προσωπικά τα συγχαρητήριά μου, για άλλη μια εκδήλωση, την οποία η ΤΔ σας διοργάνωσε. Εκδηλώσεις όπως αυτή προάγουν το αίσθημα της αλληλεγγύης και προβάλουν τον κοινωνικό ρόλο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.
Συγχαρητήρια και στην ΤΔ Θεσσαλονίκης που με την συμμετοχή της στη διοργάνωση του αγώνα αυτού, συμβάλλει και αυτή στις δράσεις της Δ.Ε.Α.
Συνεχίστε τον καλό αγώνα για τον συνάδελφο, και τον συνάνθρωπο, στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

Με εκτίμηση
Georgios KATSAROPOULOS

Προηγούμενο άρθροΗ ομάδα μπάσκετ της I.P.A. Θεσσαλονίκης, στην Δράμα
Επόμενο άρθροΆρθρο του Αντιπροσώπου Τ.Δ. Αθηνών κ. ΠΑΓΙΑΥΛΑ Φωτεινού, για το ΤΕΑΕΤΔΕΑΠΛ