Στις 11-02-2014 και ώρα 14.30, στο κλειστό γήπεδο του ΠΡΩΤΕΑ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ, η Τοπική μας Διοίκηση, διοργανώνει αγώνα φιλίας μεταξύ των ομάδων μπάσκετ της “IPA ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” και του “ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να έρθουν και να δώσουν ένα ζεστό χειροκρότημα στα παιδιά του ΦΑΡΟΥ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΦΑΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”:
Το 2004 ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Λουκατάρης (Ο Άγιος των τσιγγάνων, όπως τον αποκαλούν), λειτούργησε αμέσως στο ημιυπόγειο χώρο του Ιερού Ναού Άγιου Νεκταρίου Δενδροποτάμου, το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων  “Ο Φάρος του Κόσμου”. Έργο του:  Η προστασία και η φιλοξενία των ανηλίκων, σε μια περιοχή όπου είναι ιδιαίτερα υψηλά τα επίπεδα φτώχειας, περιθωριοποίησης, έλλειψης υγιεινής, αναλφαβητισμού, ανεργίας, κοινωνικού αποκλεισμού, φυλετικών διακρίσεων και εγκληματικότητας. Σκοπός του: Η δημιουργία οικογενειακών σχέσεων και οι παροχές αγάπης, ασφάλειας & σταθερότητας.  Η κάλυψη των βασικών βιοτικών αναγκών για τροφή, υγεία, υγιεινή και ένδυση. Η προώθηση και υποστήριξη στην εκπαίδευση, κατάρτιση και εργασιακή αποκατάσταση.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ:
# Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως  κ.κ. Βαρνάβας (που η υπό την σκέπη του λειτουργεί ο ΄΄Φάρος΄΄).
# Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.
# Ομάδες εθελοντών.
# Δήμοι, Φορείς, Οργανισμοί, Εταιρείες.
# ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ.