ΘΕΜΑ: Συνάντηση Φιλίας Τοπικών Διοικήσεων I.P.A. Χώρας.
Το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 και ώρα 11.00, πραγματοποιήθηκε  συνάντηση φιλίας των Τοπικών Διοικήσεων Διεθνούς Ένωσης αστυνομικών (I.P.A) χώρας.
Στην συνάντηση, που συνδιοργανώθηκε από τις Τοπικές Διοικήσεις I.P.A. Ξάνθης και Θεσσαλονίκης, παρευρέθηκαν 14 Τοπικές Διοικήσεις I.P.A. με τους αντίστοιχους εκπροσώπους ως κατωτέρω:
1)Τοπική Διοίκηση Ξάνθης. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Χρήστος – Πρόεδρος
και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο
2)Τοπική Διοίκηση Θεσσαλονίκης. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Ηλίας – Πρόεδρος
και ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος – Γ. Γραμματέας, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗΣ Χριστόδουλος – Αντιπρόεδρος, ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Δημήτριος – Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων, ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ Ιωάννης – Αναπλ. Ταμίας.
3)Τοπική Διοίκηση Σάμου. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Γεώργιος – Πρόεδρος
4)Τοπική Διοίκηση Ηρακλείου. ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ Μανόλης – Πρόεδρος
5)Τοπική Διοίκηση Μεσσηνίας. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης – Πρόεδρος
6)Τοπική Διοίκηση Αρκαδίας. ΚΑΣΙΜΟΣ Σωτήριος – Πρόεδρος
7)Τοπική Διοίκηση Καρδίτσας. ΑΡΣΕΝΙΟΥ Ηλίας – Αντιπρόεδρος
8)Τοπική Διοίκηση Τρικάλων. ΘΕΟΧΑΡΗΣ Κων/νος – Πρόεδρος
9)Τοπική Διοίκηση Λάρισας. ΤΣΙΩΡΑΣ Χρήστος – Πρόεδρος
10)Τοπική Διοίκηση Πιερίας. ΔΕΛΛΑΣ Χρήστος – Πρόεδρος
11)Τοπική Διοίκηση Σερρών. ΚΑΠΗΣ Θεοφάνης – Γ. Γραμματέας
12)Τοπική Διοίκηση Δράμας. ΣΚΑΡΛΙΟΣ Μηνάς – Πρόεδρος
και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ Παύλος – Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων
13)Τοπική Διοίκηση Καβάλας. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Θεμιστοκλής – Πρόεδρος
14)Τοπική Διοίκ. Αλεξανδρούπολης. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Χριστόφορος – Αν.Ταμίας
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Παγκόσμιος Γενικός Γραμματέας κ. ΚΑΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος.
Για λόγους πέραν της θελήσεώς των δεν συμμετείχαν και έστειλαν έγγραφα μηνύματα, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Αργολίδας κ. ΣΧΟΙΝΟΧΩΡΙΤΗΣ Χρήστος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Άρτας κ. ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ Ανδρέας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ζακύνθου κ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ Χαράλαμπος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Χαλκιδικής κ. ΠΑΠΑΣ Βασίλειος.

Επίσης για λόγους πέραν της θελήσεώς των δεν συμμετείχαν και έστειλαν τηλεφωνικά μηνύματα κατά τον χρόνο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Χίου κ. ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ Ευστράτιος, ο Αντιπρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ημαθίας κ. ΤΡΙΓΚΑΣ Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Πρέβεζας κ. ΚΙΤΣΙΟΣ Σοφοκλής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Πέλλας κ. ΜΠΑΤΣΙΟΣ Ιωάννης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ιωαννίνων κ. ΚΙΤΣΙΟΣ Σπύρος.
Η συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΕΛΕΝΑ, είχε απόλυτη επιτυχία και συζητήθηκαν θέματα αναβάθμισης της ΙΡΑ μέσα από εκδηλώσεις και συζητήσεις  των μελών που υπηρετούν το servo per amikeco (υπηρετώ δια της φιλίας).
Στη συνέχεια έγινε η ανταλλαγή δώρων και αμέσως μετά η Τοπική Διοίκηση I.P.A. Θεσσαλονίκης, βράβευσε όσες Τοπικές Διοικήσεις συμμετείχαν στον πρόσφατο διαγωνισμό φωτογραφίας που διενήργησε η Τοπική Διοίκηση I.P.A. Θεσσαλονίκης.
Μετά τη λήξη της συνάντησης μετέβησαν όλοι στο κλειστό γήπεδο Δ.Α.Κ. Ασπίδας της Ξάνθης, όπου στης 13.30 ξεκίνησε ο φιλικός αγώνας μπάσκετ, μεταξύ των ομάδων της I.P.A. Ξάνθης και της I.P.A. Θεσσαλονίκης με σκοπό την ενίσχυση του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης.

Πριν τον αγώνα έγινε από τον πρόεδρο της ΙΡΑ Σάμου κ. Γιώργο ΑΒΡΑΜΙΔΗ η παρουσίαση των παικτών, προπονητών, γενικών αρχηγών, διαιτητών και της γραμματείας του αγώνα και στην συνέχεια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων χαιρέτησε την εκδήλωση δίνοντας συγχαρητήρια στους διοργανωτές κάνοντας εκτενέστερη αναφορά στις δραστηριότητες των Τοπικών Διοικήσεων της ΙΡΑ Ξάνθης και Θεσσαλονίκης που από κοινού διοργάνωσαν φιλανθρωπικό αγώνα με σκοπό την ενίσχυση του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης. Οι Τοπικές Διοικήσεις I.P.A. Ξάνθης, Θεσσαλονίκης και Σάμου έδωσαν αναμνηστικά δώρα στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων ο οποίος φωτογραφήθηκε και με τις δυο ομάδες.

Συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό το οποίο θα αποδοθεί από την Τοπική Διοίκηση Ξάνθης στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης.
Για την ιστορία νικήτρια ομάδα ήταν της ΙΡΑ Θεσσαλονίκης.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:
ΙΡΑ ΞΑΝΘΗΣ: Προπονητής: ΑΡΑΠ Μάγδα. Παίχτες: ΚΟΡΔΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΑΣ, ΖΑΙΜΙΔΗΣ, ΤΣΑΠΑΤΑΝΙΔΗΣ, ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ, ΚΟΥΤΡΑΣ, ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, ΣΑΚΕΛΑΡΡΙΔΗΣ, ΓΑΝΤΖΟΣ.
ΙΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Προπονητής: ΚΑΝΕΛΗΣ Διαμαντής. Παίχτες: ΧΥΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΟΔΡΟΜΙΔΗΣ, ΓΑΛΑΝΙΔΗΣ, ΚΟΥΡΓΙΑΝΝΙΔΗΣ, ΤΣΑΒΛΙΔΗΣ, ΤΣΙΤΣΙΝΑΚΗΣ, ΚΟΥΡΟΥΤΖΙΔΗΣ, ΒΕΡΡΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΚΟΥΡΕΛΑΣ, ΠΑΣΧΑΛΟΥΔΗΣ, ΤΟΥΡΟΥΤΟΥΤΟΥΔΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΤΟΥΒΕΝΤΖΙΔΗΣ, ΤΣΙΑΤΣΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Α’ : ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ.  ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Β’ :ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ
ΣΕΙΜΕΙΩΤΗΣ: ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣ Α΄: ΜΠΑΜΠΗΣ K.    ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣ Β΄: ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ

Πριν την έναρξη του αγώνα ο πρόεδρος της Σάμου κ. Γιώργος ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ παρέδωσε στους αρχηγούς των ομάδων, τους προπονητές και τους διαιτητές αναμνηστικά δώρα, με την δίκαια κούπα του Πυθαγόρα καθώς και από μια ανθοδέσμη με ορχιδέες από την Σάμο.
Μετά το πέρας του αγώνα οι διοργανωτές παρέθεσαν γεύμα σε παίκτες, προπονητές, συνοδούς και φιλοξενούμενες Τοπικές Διοικήσεις  σε ταβέρνα της περιοχής Ξάνθης.
Από την Τοπική Διοίκηση Ξάνθης, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην I.P.A. οι ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος και ΔΕΛΛΗΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος.
Την παραμονή της κύριας εκδήλωσης  9 Μαΐου 2014 στην Λευκόπετρα Ξάνθης (ιδιαίτερη πατρίδα του) ο κ. Γιώργος Αβραμίδης παρέθεσε Δείπνο προς τιμήν του Παγκόσμιου Γενικού Γραμματέα της ΙΡΑ κ. Γεώργιου Κατσαρόπουλου και του Προέδρου της ΙΡΑ Θεσσαλονίκης κ. Ηλία Βασιλάκη για την μεγάλη τους προσφορά στην ΙΡΑ  και το servo per amikeco.
Την επόμενη της κύριας εκδήλωσης 11 Μαϊου 2014, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ξάνθης ξενάγησε τους φιλοξενούμενους, στα Πομακοχώρια και στις ομορφιές της Ξάνθης.
SERVO PER AMIKECO (Υπηρετώ διά της φιλίας)
ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Ο Πρόεδρος IPA Ξάνθης
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Χρήστος

Ο Πρόεδρος IPA Θεσσαλονίκης
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Ηλίας

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Γεώργιος και ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Ιωάννη

 

Προηγούμενο άρθροΣπουδαία εκδήλωση φιλίας στις 10 Μαϊου 2014 στην Ξάνθη
Επόμενο άρθροΑγώνας μπάσκετ: Θεραπευτική Κοινότητα Ιθάκης – I.P.A. Θεσσαλονίκης