Για ακόμα μια φορά καλούμαστε με την ψήφο μας ν΄αποφασίσουμε για την πορεία της χώρας μας και είναι η Τρίτη στο οκτάμηνο! Κι επειδή οι λέξεις τα τελευταία χρόνια σήκωσαν τα χέρια κι αδυνατούν πλέον να εκφράσουν και να περιγράψουν τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας, δε θα μιλήσουμε για κρίσιμες εκλογές, κρίση του πολιτικού συστήματος κι άλλα τέτοια στομφώδη και βαρύγδουπα, χιλιοειπωμένα.

Για τους περισσότερους σήμερα πολίτες, απλά μπαίνουμε σε μια ακόμα περιπέτεια, αμφίβολης κατάληξης ως προς το επιθυμητό αποτέλεσμα, το σκοπό και την προσδοκία αλλαγής του πολιτικού σκηνικού. Θ΄ακουστούν και πάλι τα ίδια ψέματα, θα δοθούν παλιές και νέες υποσχέσεις, θα σκιστούν και πάλι μνημόνια και το μόνο που δε θα γίνει είναι να ειπωθούν τα πράγματα με τ΄όνομά τους και ν΄αποφευχθεί το παραμύθιασμα του λαού. Μήπως, όμως, όλοι αυτοί που αντιπροσωπεύουν κι εκπροσωπούν το σημερινό πολιτικό μας σύστημα, μας λένε αυτά που θέλουμε ν΄ακούσουμε; Μήπως όλοι εμείς που εδώ και χρόνια προσμένουμε λύση του γόρδιου δεσμού των αδιεξόδων διαμορφώνουμε τον πολιτικό λαγό με το χειροκρότημά μας; Δηλαδή, μήπως τελικά έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν και οι οποίοι ασκούν την πολιτική τους κατά τρόπο που εγκλωβίζει τους πολίτες στο να συνεργούν στη διαιώνιση της ίδιας κι απαράλλακτης παθογένειας;
Κοντολογίς, αν αυτά δεν συνέβαιναν, και στα παραπάνω ερωτηματικά η απάντηση ήταν όχι, τότε πώς να εξηγηθεί το ότι από τότε που ξέσπασε η κρίση παραμένουμε στον ίδιο παρονομαστή και πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο;

Σε τούτη, λοιπόν, την εκλογική αναμέτρηση θα πρέπει με τη συμπεριφορά μας να διαμηνύσουμε προς όλους πως με τη συμπεριφορά μας να διαμηνύσουμε προς όλους πως με τη συμπεριφορά μας να διαμηνύσουμε προς όλους πως στη σημερινή πραγματικότητα κανένα κόμμα αυτοδυνάμως δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτά που υπογράφτηκαν για τα τρία επόμενα χρόνια. Μόνο μια κυβέρνηση μεγάλης εμβέλειας και προοπτικής θα μπορούσε να σώσει την παρτίδα και να διορθώσει όσα ακόμα διορθώνονται. Η πατρίδα, τούτη την ώρα έχει ανάγκη κυβέρνησης με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή, απ΄το ευρύ κομματικό φάσμα και απομόνωσης των άκρων.
Αυτοί που ποντάρουν στη ενίσχυση των άκρων για να τιμωρήσουν δήθεν το πολιτικό σύστημα κρύβουν την αλήθεια, που θέλει σε μια τέτοια περίπτωση με την επερχόμενη ολική καταστροφή να καταρρέει ούτως ή άλλως το αντιπροσωπευτικό σύστημα. Κι ακολουθεί μαυρίλα….
Το τελευταίο μνημόνιο που πρόσφατα υπογράφτηκε, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως απλά εξασφαλίζει την τριετή αναστολή για την παραμονή ή έξοδο της χώρας από το ευρώ, γι αυτό και η κυβέρνηση μακρόχρονης προοπτικής που προαναφέραμε είναι αδήριτη ανάγκη. Και μια τέτοια κυβέρνηση πρέπει να έχει ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή, και εναπομένει σε μας τους πολίτες να διαμορφώσουμε με την ψήφο μας.

Από παλαιοκομματικές νοοτροπίες και υποσχεσιολόγους, από ανέντιμους και διαπλεκόμενους, από λαϊκιστές και ανεύθυνους έχουμε μπουχτίσει. Από μαθητευόμενους μάγους, από αναξιόπιστους πολιτικάντηδες και γραφικούς ακραίους χορτάσαμε. Τώρα έχουμε ανάγκη από σοβαρότητα και πρέπει να ανακαλύψουμε αυτούς που έχουν το πολιτικό ανάστημα που απαιτούν οι καιροί, που έχουν καθαρό βλέμμα και πατριωτική συνείδηση. Πρέπει και πάλι να βροντοφωνάξουμε ένα ηχηρό ΟΧΙ και σ΄αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στην τωρινή παρακμή, και σε όλους αυτούς που καραδοκούν για να την παρατείνουν. Και προπαντός σ΄αυτούς που αδιάντροπα επιχειρούν να καπηλευθούν το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος,!!

Ηλίας Κ. Μάρκου

Προηγούμενο άρθροΤου Ηλία Κ. Μάρκου Υποστρατήγου ε.α. ΕΛ.ΑΣ. – Xριστιανισμός: πρόκειται για κοσμοθεωρία;
Επόμενο άρθροΤου Ηλία Κ. Μάρκου Υποστρατήγου ε.α. ΕΛ.ΑΣ. – Το τέλος του τέλους μιας εποχής