Μία από τις σπουδαιότερες εκδηλώσεις όχι μόνο στην I.P.A. αλλά και στην Ελληνική Αστυνομία γενικότερα, πρόκειται να διεξαχθεί στις 1 Μαρτίου 2016 στα Τρίκαλα.
Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Τ.Δ. Τρικάλων, διοργανώνει τουρνουά μπάσκετ, με φιλανθρωπικό σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων.

Στις 8 Απριλίου 2015, η Τοπική μας Διοίκηση διοργάνωσε αγώνα μπάσκετ μεταξύ της ομάδας μας και της ομάδας της Εθνικής Ελλάδος των Βετεράνων με σκοπό την συλλογή τροφίμων για το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, όπου υπήρχε η απίστευτη παρουσία τουλάχιστον 4.000 θεατών !!! Τότε η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Τρικάλων συμμετείχε στην εκδήλωσή μας, με ένα λεωφορείο το οποίο μετέφερε δεκάδες συναδέλφους και πολλά τρόφιμα στην εκδήλωσή μας.
Έτσι, τώρα η Τοπική μας, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτή την σπουδαία εκδήλωση των Τρικάλων και με ναυλομένο λεωφορείο η ομάδα μας, μεταφέροντας και ικανό αριθμό τροφίμων, θα συμμετέχει στην εκδήλωση της φίλης Τοπικής Διοίκησης I.P.A. Τρικάλων.
Στο Τουρνουά συμμετέχουν οι ομάδες μπάσκετ των Τοπικών Διοικήσεων I.P.A. Τρικάλων-Θεσσαλονίκης-Καρδίτσας-Λάρισας-Μαγνησίας και το Τμήμα Εξωτ. Φρούρ. Κατ/τος Κράτησης Τρικάλων.

Η Τοπική Διοίκηση I.P.A. Θεσσαλονίκης συγχαίρει θερμά τον Πρόεδρο της I.P.A. Τρικάλων κ. ΘΕΟΧΑΡΗ Κων/νο, αλλά και όλα τα Μέλη του Δ.Σ. της Τοπικής τους Διοίκησης,  για την σπουδαία πρωτοβουλία τους και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην εκδήλωση την οποία επιτυχία θεωρούμε βέβαιη.  SERVO PER AMIKECO  (Υπηρετώ δια της φιλίας)
Ο Πρόεδρος
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος

Ο Γ. Γραμματέας
ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ Ιωάννης