Οι συνάδελφοι της I.P.A. Τρικάλων, τόλμησαν ένα μεγάλο εγχείρημα διοργανώνοντας φιλανθρωπικό τουρνουά μπάσκετ με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό παντοπωλείου του Δήμου Tρικκαίων.

Στο τουρνουά το οποίο διεξήχθη στις 1-3-2016 στο Δημοτικό κλειστό Στάδιο Τρικάλων, συμμετείχαν οι ομάδες της I.P.A. Tρικάλων – Λάρισας – Θεσσαλονίκης – Καρδίτσας – Μαγνησίας και Ε.Φ.Φυλακών Τρικάλων.
Ευχάριστη έκπληξη, ήταν η παρουσία των: Παγκόσμιου Γενικού Γραμματέα I.P.A. κ. ΚΑΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Γεωργίου, του π. Προέδρου Ελληνικού Εθνικού Τμήματος I.P.A. κ. ΚΟΝΤΑΚΟΥ Χρήστου, του π. Προέδρου I.P.A.
Θεσσαλονίκης κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗ Ηλία, του Προέδρου I.P.A. Θεσπρωτίας κ. ΧΡΗΣΤΟΥ Δημητρίου, του Προέδρου I.P.A. Αρκαδίας κ. ΚΑΣΙΜΟΥ Σωτηρίου, του Προέδρου I.P.A. Λακωνίας κ. ΚΟΥΒΟΥΣΗ Δημητρίου.
Τρόφιμα απέστειλαν οι Τοπικές Διοικήσεις I.P.A. Xανίων – Ξάνθης – Ηρακλείου – Σάμου – Θεσπρωτίας – Λακωνίας – Αρκαδίας – Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Λάρισας – Καρδίτσας – Μαγνησίας.
Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι ανθοδέσμες από ορχιδέες είχαν σταλεί από την I.P.A. Σάμου.
Απλοί πολίτες, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, κ.α. προσήρθαν χθες έξω από το δημοτικό κλειστό και γέμισαν τα καλάθια προσφοράς. Μεταξύ αυτών και οι μαθητές της ΣΜΥ.
Ευχάριστη νότα αποτέλεσε η εμφάνιση ενός όμορφου γυναικείου χορευτικού συνόλου από τον ΧΟΤ, που παρουσίασαν μια πολύ ωραία χορογραφία.
Ο τελικός του τουρνουά ήταν αφιερωμένος στους δύο αδικοχαμένους αστυνομικούς Γιώργο Σκυλογιάννη (από τα Τρίκαλα) και Γιάννη Ευαγγελινέλη, που έπεσαν νεκροί εν ώρα υπηρεσίας από τις σφαίρες αδίστακτων κακοποιών, σαν χθες την 1η Μαρτίου 2011.

Στο τουρνουά παρευρέθηκε και χαιρέτησε, ο Αγιορείτης π. Εφραίμ ο Βατοπεδινός, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο. Ο π. Εφραίμ πραγματοποιεί ολιγοήμερη επίσκεψη στα Τρίκαλα και μάλιστα χθες πρόσφερε το ποσό των 500 ευρώ για τη διοργάνωση.
Επίσης παρευρέθηκαν, ο Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας, Υποστράτηγος κ. Δημήτρης Κουτσιάφτης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων κ. Θανάσης Γραβάνης, ο Υποδιευθυντής κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος, η Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Φίλων Αστυνομίας κα Παναγιώτα Λουρίδα, ο Αντιπρόεδρος τους Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης  Αστυνομικών κ. Θεόδωρος Γούσιας, ο Διοικητής της ΣΜΥ ταξίαρχος κ. Γεώργιος Λιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης, ως εκπρόσωπος του δήμου Τρικκαίων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α.

Για την ιστορία, η ομάδα της I.P.A. Λάρισας κατέκτησε την πρώτη θέση παίζοντας στον τελικό με την ομάδα της IPA Καρδίτσας. Στο τέλος ο πρόεδρος της Ι.Ρ.Α. Τρικάλων κ. Κώστας Θεοχάρης ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στο τουρνουά και συνέβαλαν με την προσφορά τους.
Η I.P.A. Τρικάλων απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρώην πρόεδρο Θεσσαλονίκης κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗ Ηλία για την σπουδαία προσφορά του στην Διεθνή Ένωση Αστυνομικών.
Μετά το πέρας των αγώνων, όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές, συνοδοί και επίσημοι μετέβησαν σε κοσμική ταβέρνα των Τρικάλων, όπου οι συνάδελφοι της I.P.A. Τρικάλων πρόσφεραν ένα πλούσιο δείπνο με μουσική.