Την 6η Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Εικαστικών Ελλήνων Αστυνομικών σε αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Εικαστικές δημιουργίες και κοινωνική προσφορά των Αστυνομικών». Η έκθεση διήρκησε μέχρι 12-09-2018 και λειτουργούσε καθημερινά με ελεύθερη είσοδο από 09.00΄ έως 19.00΄.
Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους :
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος IPAκ. ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ Ιωάννης με τον Γ. Γραμματέα κ. ΠΑΠΑ Βασίλειο, ο Διοικητής του Πολεμικού Μουσείου, ο Βοηθός του ΓΑΔΘ Ταξίαρχος κ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ Θεολόγος, ο Πρόεδρος της IPA Θεσσαλονίκης κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗΣ Χριστόδουλος με σύσσωμο το Δ.Σ. και την ομάδα μπάσκετ της IPA Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον κόουτς κ. ΚΑΝΕΛΛΗ Μάκη, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αστυνομικών Θεσσαλονίκης κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Ηλίας, ο Αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Θεόφιλος, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Μητρόπουλος ο οποίος είναι και
επίτιμο μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, ο Α/Δ Χαλκιδικής, ο προϊστάμενος της Υποδ/νσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Θεσσαλονίκης κ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Χρήστος, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. των Τοπικών Διοικήσεων/ΙΡΑ από τους νομούς Ημαθίας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Πιερίας, Σάμου, Τρικάλων και Χαλκιδικής και πολλοί άλλοι επίσημοι και πλήθος συναδέλφων και επισκεπτών.
Συμμετείχαν 21  εκθέτες αστυνομικοί : ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Γεωργία, ΑΣΤΕΡΙΟΥ Ιωάννης, ΑΡΣΕΝΙΟΥ Ηλίας, ΒΟΥΡΒΑΣ Αργύρης, ΓΟΥΣΙΑΣ Νικόλαος, ΔΕΛΛΑΣ Χρήστος, ΔΙΚΑΙΟΥ Αικατερίνη, ΖΩΪΤΣΟΥΔΗ Έλενα, ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ Ιωάννης, ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ Αθανάσιος, ΚΥΠΡΑΙΟΥ Ελπίδα, ΛΑΖΟΓΚΑ Ολυμπία, ΜΑΖΙΡΗ Ελένη, ΜΠΟΥΖΑΚΗ Μαίρη, ΠΑΝΕΡΑΣ Σταύρος, ΠΑΠΑΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ Δημήτρης, ΣΚΑΡΗ Ιουλία. ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ Αθανάσιος, ΣΤΡΑΤΗΡΟΥ Ανδρονίκη, ΤΕΡΖΗΣ Πολυζώης και ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ Κωνσταντίνος.
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος κ. Καραπατάκης τόνισε ότι, “Η αρχαία ελληνική φιλοσοφία, οι τέχνες και τα γράμματα έθεσαν τα θεμέλια του πολιτισμού μας. Το μεγαλείο της φιλίας και του εθελοντισμού βρίσκεται στη χαρά της συνεργασίας. Με τη σημερινή μας εκδήλωση, αυτή τη χαρά μοιραζόμαστε μαζί σας’’.
Ο Πρόεδρος της I.P.A. Θεσσαλονίκης κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗΣ Χριστόδουλος, στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Έκθεση αποτελεί ένα συλλογικό πολιτιστικό επίτευγμα της εθελοντικής προσπάθειας πολλών συναδέλφων μας, που χωρίς να παραμελούν το υπηρεσιακό τους καθήκον, αφιερώνουν ένα μεγάλο μέρος από τον ελεύθερο και πολύτιμο χρόνο τους στην εικαστική δημιουργία».
Η Τοπική Διοίκηση IPA Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά το Δ.Σ. του Εθνικού Τμήματος και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ Ιωάννη για την διοργάνωση της Έκθεσης στην Θεσ/νίκη.
Προηγούμενο άρθροΕγκαίνια στα νέα γραφεία της Ι.Ρ.Α. Τρικάλων
Επόμενο άρθροΕκθέσεις Ζωγραφικής και Πυρογραφίας από την Ι.Ρ.Α. Ξάνθης