ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Τ.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Θεσσαλονίκη 21-09-2021.
Το χρονικό διάστημα 16-20 Σεπτεμβρίου, διεξήχθη στον τόπο που γέννησε πολιτισμό και άφησε το ιστορικό αποτύπωμα του στον κόσμο, το Ναύπλιο, το 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Ένα επετειακό συνέδριο στην πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, που ήταν αφιερωμένο στη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
Από την Ι.Ρ.Α. Θεσσαλονίκης συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗΣ Χριστόδουλος, ο Γεν. Γραμματέας κ. ΚΑΝΕΛΛΗΣ Διαμαντής, ο υπεύθυνος επικοινωνίας και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνεταιρισμού Αστυνομικών κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Ηλίας. Ως παρατηρητές του συνεδρίου, ο Ταμίας της I.P.A. Θεσσαλονίκης κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος, ο Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής κ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ Θεόδωρος, το μέλος κ. ΛΑΜΠΑΔΑΣ Γεώργιος, καθώς και το επίτιμο Μέλος της I.P.A. και Δ/ντής των καταστημάτων «Δίκτυο» κ. ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ Γεώργιος.
Στο Συνέδριο, μετά από πρόταση της Τ.Δ. Αττικής, ομόφωνα εξελέγη να προεδρεύσει της Γενικής Συνέλευσης ο Πρόεδρος της IPA Θεσσαλονίκης κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗΣ Χριστόδουλος.
Χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνεταιρισμού Αστυνομικών κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Ηλίας και το επίτιμο Μέλος κ. ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ Γεώργιος, ενώ βραβεύτηκε από την ένωση μας με τιμητική πλακέτα, ο Πρώην Αναπλ. Παγκόσμιος Γ. Γραμματέας κ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ Ιωάννης, για τις σπουδαίες υπηρεσίες που προσέφερε στην I.P.A., την ευγένεια και το ήθος του.
Ιδιαίτερη στιγμή του συνεδρίου για την Ι.Ρ.Α. Θεσσαλονίκης, ήταν η βράβευση μας με τα πρώτα βραβεία της Επιτροπής Πολιτιστικών Θεμάτων και της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων του Εθνικού Τμήματος.
Το βραβείο της Επιτροπής Πολιτιστικών Θεμάτων παρέλαβε από τον Πρόεδρο αυτής κ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Κωνσταντίνο, αντιπροσωπεία της παιδικής ομάδας μπάσκετ της IPA Θεσσαλονίκης, ενώ το βραβείο της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων από την Πρόεδρο της κ. ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ Ειρήνη, ο Πρόεδρος κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗΣ Χριστόδουλος και ο Γεν. Γραμματέας κ. ΚΑΝΕΛΛΗΣ Διαμαντής.
Οι βραβεύσεις των επιτροπών του Εθνικού Τμήματος, επιβεβαιώνουν πως τόσο η Τοπική μας, όσο και οι αθλητές μας, πρωτοπορούν στα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα, σταθερά προσηλωμένοι στα ιδεώδη του Servo per Amikeco.
Εντυπωσιακή ήταν η Έκθεση Πυρογραφίας του εκλεκτού συναδέλφου και Αντιπροέδρου της I.P.A. Ξάνθης κ. ΔΕΤΣΑΡΙΔΗ Δημητρίου, στο Βουλευτικό, τον χώρο όπου καταδικάστηκε ο Εθνικός μας Ήρωας, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης σε ισόβια κάθειρξη. Η Έκθεση περιελάμβανε πίνακες που ήταν αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με τίτλο «Το 1821 αποτυπωμένο στο ξύλο… με φωτιά!».
Θερμά συγχαρητήρια στο Εθνικό Τμήμα I.P.A. και στην Τ.Δ. Αργολίδας για την άψογη διοργάνωση του Συνεδρίου και την φιλοξενία τους.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – SERVO PER AMIKECO
Ο Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗΣ Χριστόδουλος                  ΚΑΝΕΛΛΗΣ Διαμαντής