Σήμερα 26 Φεβρουαρίου 2022, στο μνημείο πεσόντων Αστυνομικών στον αύλειο χώρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους Αστυνομικούς που έχασαν την ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Το Μάιο του 1997 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων πρωτοστάτησε στην καθιέρωση της Ημέρας Μνήμης πεσόντων Αστυνομικών με απόφαση του 8ου Συνεδρίου της. Από το 2001 και έκτοτε το α’ Ψυχοσάββατο κάθε χρόνου γίνεται η καθιερωμένη ως άνω επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών όλης της χώρας με πρωτοβουλία των τοπικών Ενώσεων.
Δυστυχώς αρκετοί συνάδελφοί μας (138 τον αριθμό) μετά από 25 χρόνια από την ημέρα της καθιέρωσης της, έχουν φύγει από κοντά μας κατά την εκτέλεση της διατεταγμένης υπηρεσίας τους, για να ζούμε όλοι εμείς σε μια ευνομούμενη και ειρηνική κοινωνία.
Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Ν. Θεσσαλονίκης τίμησε την μνήμη τους με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των πεσόντων και με την παρουσία του Προέδρου ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ και Γεν. Γραμματέα ΚΑΝΝΕΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ.
Αιώνια τους η μνήμη…..
ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!!