Τα εγκαίνια του νέου Εκθεσιακoύ χώρου «Συλλογής Ιστορικών Κειμηλίων-Τεκμηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας» πραγματοποίησε χθες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου παρουσία και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Λάζαρου Μαυρόπουλου, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας.

Στο νέο αυτό εκθεσιακό χώρο, στο ισόγειο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζεται η ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας, από την ίδρυση της, ως Ελληνική Χωροφυλακή, το 1833 μέχρι το 1984, όπου μετονομάστηκε σε Ελληνική Αστυνομία, από την ενοποίηση των Σωμάτων Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων. Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά ιστορικά έγγραφα, μετάλλια, ξίφη και όπλα, που έφεραν στη στολή τους π.χ. οι Κρήτες Χωροφύλακες ή οι Σάμιοι Χωροφύλακες, καθώς επίσης και στολές όπως την πρώτη στολή από την 1η σειρά γυναικών, που αποφοίτησαν από τη Σχολή Χωροφυλακής το 1972.

Στα εγκαίνια προσκλήθηκαν και παρεβρέθηκαν οι:

Από την Ένωση Αστυνομικών ε.α. Νομού Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος Αναστασιάδης Γεώργιος, ο ταμίας Πασχαλέρης Παναγιώτης και πολλοί συνάδελφοι μέλη της ένωσης.

Από τον Πανελλήνιο Συνεταιρισμό Αστυνομικών ο Πρόεδρος κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Ηλίας και ο Δ/ντής κ. ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ Γεώργιος.

Από την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης ο Γ. Γραμματέας κ. ΚΑΝΕΛΛΗΣ Διαμαντής, ο Ταμίας κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος, ο Αναπλ. Γραμματέας κ. ΚΑΤΣΑΟΥΝΙΔΗΣ Νικόλαος