Στις 24 Ιανουαρίου 2024,  πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα με εισηγητή τον Α/Β’ ΑΓΓΕΛΙΔΗ Παναγιώτη του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Δ/νσης Ασφάλειας με θέμα:
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ.
Ο κ.ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ είναι Πρόεδρος της Επιτροπής κοινωνικών θεμάτων της Τ.Δ. ΙΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Η ενημερωτική ημερίδα διοργανώθηκε από την Δ/νση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του Προγράμματος ανοιχτών συναντήσεων-ομιλιών με γονείς και εκπαιδευτικούς για τις ανάγκες και τους προβληματισμούς της σύγχρονης οικογένειας.
 Ο κ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ  με την άριστη επαγγελματική του κατάρτιση, κατάφερε να μεταφέρει στους συμμετέχοντες γονείς πλήρως τους κινδύνους που απορρέουν από την  κακόβουλη σεξουαλική κακοποίηση για τα παιδιά σε όλες τις εκφάνσεις της.
Στην συνέχεια έγινε ένας επικοδομητικός διάλογος μεταξύ των γονέων και των εκπαιδευτικών, με πολλές ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τον εισηγητή!
Οφείλουμε να συγχαρούμε τον Αστυνόμο ΑΓΓΕΛΙΔΗ για την άψογη παρουσίαση του επίκαιρου θέματος με κοινωνικές προεκτάσεις που αφορά την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών και φυσικά τον οργανωτή Δρ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ Σύμβολο Εκπαίδευσης Δασκάλων 6ης θέσης δημοτικών σχολείων παιδαγωγικής ευθύνης.